ESCOLA DE MÚSICA MESTRE GEA DEL REAL DE GANDIALa música és un idioma universal, encara que també podríem dir que és aquella melodia a la que acudim quan estem tristos, aquell soroll de la banda al passar que a tots anima, aquella lletra que cantaven els nostres avis quan anaven a l’hort, el comboi que es forma a la plaça o al parc quan aquesta sona i un muntó més d’exemples que podríem afegir.

Alguns científics han publicat en periòdics els beneficis de la música, molts d’ells destaquen l’efecte Mozart. L’efecte Mozart és allò que diu que, si les dones embarassades, durant l’embaràs, posen música d’aquest conegut compositor i músic a la seva pantxeta, quan la criatura nasca serà més intel·ligent. Bé, açò nosaltres no ho sabem, ni ho podem defensar ni tampoc desmentir, però el que sí sabem de bona mà és que la música forma d’una manera especial els xiquets i xiquetes. Els plena d’alegria, fa que el seu cervellet treballe realitzant més d’una tasca a la vegada, els ompli d’il·lusió, els ensenya respecte, disciplina i el més important de tot, a conviure amb els companys i a ser persona, per que no ho oblideu, abans de ser músic, s’ha de ser persona.

Amb tot açò, des de l’escola de música ens volquem en l’aprenentatge actiu, participatiu i obert a tot el públic. És per això que, impartim classe de fasolet per a xiquets i xiquetes de 3 a 7 anys amb metodologia IEM. Així com classes de llenguatge musical tant per a menuts com grup especialitzat per a adults, per que com bé ja hem dit, la música no entén d’edats. A més a més, s’imparteixen classes individuals d’instrument, comptant tant amb la família de corda com la dels vents. I sense oblidar-nos de les classes grupals, els conjunts, com la bandeta o el cor.

L’escola de música i la seua banda, la Unió Musical, participen al poble per omplir els carrers de música i vitalitat. La banda s’encarrega de la realització de concerts, com el concert de primavera, el de tardor o el d’estiu. D ‘altra banda, l’escola de música ha participat recentment en el porrat amb una xicoteta actuació de la bandeta. Així doncs, l’escola de música Mestre Gea s’encarrega d’activitats extraescolars com intercanvis amb altres escoles, excursions organitzades, etc...

A l’escola estem replets d’il·lusió de veure créixer als nostres i dels qui en un futur s’uniran a nosaltres, seran encara més els concerts, intercanvis I activitats que realitzarem.

Finalment, ens queda donar les gràcies a tots els integrants: alumnes, músics, pares, mares, iaios, iaies, públic i sobre tot als veïns que esteu presents en cada acte i regaleu els millors del vostres aplaudiments, acompanyats d’un gran somriure.